Bloeiend Hageland met aanwezigheid van Biekeskorf

B(l)oeiend Hageland, dat is genieten van het bloesemlandschap

Lubbeek organiseert op zaterdag 20 april 2019 bloesemlounge en huifkartochten tussen de Binkomse boomgaarden.

Tijdens je tocht met de huifkar glijdt het weidse landschap van Binkom zachtjes voorbij en trakteert het je op prachtige panorama’s. Geniet nadien in de bloesemlounge van lekkere drankjes en hapjes. Dompel je onder in de wereld van de bijen aan de honingbijenstand en doe mee met de activiteiten van Natuurpunt Lubbeek. Het bloesemelfje aan de grimestand tovert je om in een bijtje.

Doorlopend van 13u tot 18u:

  • Vertrek huifkartochten: om het uur
  • Bloesemlounge met foodtrucks en drankenstand
  • Natuurpunt Lubbeek: gidsing huifkartochten & workshops insectenhotels

Praktisch:

Wanneer
Zaterdag 20 april 2019
doorlopend van 13u tot 18u

Waar
Binkom, domein Derden, Bloemstraat 43
OPGELET: de parkeerplaatsen aan domein Derden zijn beperkt. Parkeermogelijkheid: parking ter hoogte van de garage, Meenselstraat 77 (10 min. wandelen)

Prijs
Toegang gratis
Huifkartochten: 1 euro voor volwassenen, gratis voor kinderen tot 12 jaar

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, van 10 t.e.m. 28 april 2019, samen met 11 Hagelandse gemeenten (Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Tielt-Winge, Tienen en Zoutleeuw), B(l)oeiend Hageland, een 14-daagse in het teken van de bloesem.

Voor wie dit kleurrijk schouwspel vanop de eerste rij wil beleven, zijn er tal van bloesemactiviteiten, gebundeld in drie subthema’s:

10 tot 14 april 2019: familieplezier
Verken samen met Fleur de Eikelmuis het fruitbeeldige familieparcours en ga op fietsspeurtocht tussen de bloesems. Ontdek al spelenderwijs de bloesemkunstwerken, maak een talisman om je fiets te pimpen, luister naar spannende bloesemverhalen, ravot in het Provinciedomein Het Vinne of op het avonturenpad in Linter en geniet bij valavond van een sfeervolle nocturnewandeling tussen de boomgaarden. Download het doeboekje van het fruitbeeldig familieparcours via www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesems

19 tot 21 april 2019: picknickpret
Fruit telen, dat is een vak apart. Ontdek alles over deze stiel op de fruitbedrijven in het Hageland. Zo kan je bij Fruit Vanhellemont je picknick met streekproducten bestellen. Spreid je dekentje onder de fruitbomen en geniet van het bloesemlandschap. Daarna kan je aansluiten voor een rondleiding achter de schermen van het fruitbedrijf, deelnemen aan een begeleide bloesemwandeling of voel je meer voor een ritje met huifkar?
’s Avonds ontdek je pas echt de Bloesemmagie

27 tot 28 april 2019: kunst op pad
Zet je meest kunstzinnige zonnebril op en fiets van bloesemkunstwerk naar bloesemlounge. Laat je onderweg inspireren door kunstinstallaties die je door hun bijzondere setting anders naar het Hagelandse landschap laten kijken. Genieten van de prachtige vergezichten en luister naar boeiende fruitverhalen. En wie weet ontmoet je onderweg wel de kunstenaars van de bloesemkunstwerken. Waar kan je tijdens de twee weken van Bloeiend Hageland kunstenaars spotten? Plan je bezoek op www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesems

Van bloesemknopje tot fruit
Volg het live via de bloesemfluisteraar via www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesemfluisteraar