cropped-cropped-spoon-honey-jar.jpg
ONZE HONING
honing slingeren Lubbeek - biekeskorf.be

Biekeskorf, dat is imkerij op kleine schaal en volledig op ambachtelijke wijze. Bij ons worden de honingraten nog ontzegeld met ontzegelvork én wordt de honing koud geslingerd, waardoor alle eigenschappen van het product worden behouden. Het afvullen van de honing gebeurt in potten van 500 gram, maar kan op aanvraag ook in aangepaste potjes van 50, 150 of 250 gram. Wij werken steeds met seizoenshoning, waaronder de lente- en zomerhoning. Daarnaast hebben we ook acacia- en koolzaadhoning. Dit alles uiteraard zolang de voorraad strekt. Al onze honing komt gegarandeerd van eigen bijen. Er gebeurt bovendien een jaarlijkse honinganalyse door het Labaratorium voor Zoofysiologie te Gent en we staan ook geregistreerd bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen sinds 2013. Onze honing is sinds 2014 ook een Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct .
Bovendien hebben wij een eigen koninginnenkweek.  De koninginnen worden  in Lubbeek gekweekt waardoor aankoop van vreemde koninginnen of bijenvolken wordt vermeden.  Hierdoor kunnen ziekten of mijten niet worden ingevoerd.

Onze soorten honing

Lentehoning

Onze lentehoning is een mengeling van vooral wilg, koolzaad, appelbloesem, perenbloesem  en allerlei voorjaarsbloemen.  Deze honing is meestal licht van kleur. 

Zomerhoning

Onze zomerhoning is een mengeling van acacia, tamme kastanje, linde en zomerbloemen. Zomerhoning is geel tot lichtbruin

Acaciahoning

Onze acaciahoning is honing afkomstig van de acaciaboom. Bij ons is die terug te vinden in holle straten, bosranden,... Deze honing blijft steeds vloeibaar, zonder dat deze kristalliseert. Het is daardoor ideale honing om te gebruiken in de keuken of bij je thee of melk.

Koolzaadhoning

Jaarlijks reizen we met een aantal bijenkasten naar een koolzaadveld.  Deze honing heeft een speciale smaak, is wit van kleur en wordt soms vrij vast van structuur.