Nog een mooie tekst over Propolis

Propolis is een lijmachtige substantie die bijen van planten en knoppen van bomen onttrekken en daarna gebruiken om kiertjes en openingen in het nest te dichten.

Propolis is antiviraal en werkt ontstekingsremmend, bacterie- en schimmeldodend, het helpt tegen allerlei ontstekingen van maag- en spijsverteringsorganen, het kan je bloeddruk in evenwicht houden, gaatjes, aften en ook abcessen kan helpen voorkomen.

Preventief kan een kuur je immuniteit versterken en je helpen tegen veel voorkomende kwaaltjes. een uitstekend natuurlijk antibioticum voor iemand die de vroege symptomen van verkoudheid en griep begint te krijgen.

Propolis is ook een heel krachtig antibioticum (én volledig natuurlijk!).

Wanneer je keelpijn, slijmvorming of koorts krijgt, dan is dit de beste tijd om te beginnen met het nemen van deze remedie en bijna onmiddellijk verlichting te krijgen.

De sleutel tot het snel en effectief oplossen van milde ziektes is namelijk om ze te voorkomen of ze vroeg te behandelen, zonder te wachten tot de ziekte verergert.

Bij de eerste symptomen van een verkoudheid of griep is het dus aan te raden om al stappen te ondernemen. Dit is namelijk het moment dat je daadkrachtig kunt handelen én zo kan je hopelijk voorkomen dat je sterkere medicijnen met negatieve bijwerkingen moet nemen.

Hoe gebruik je propolis?

Je kunt propolis op verschillende manieren innemen, afhankelijk van waar je je in de ziektefase bevindt. De verschillende manieren zijn onder andere:

  • Preventief: neem elke dag vijf druppels op een lege maag.
  • Bij de eerste symptomen van verkoudheid en griep: vijf druppels per uur.
  • Wanneer je verbetering merkt: drie keer vijf druppels per dag.

Propolis kan je verkrijgen in tabletvorm of als tinctuur (druppeltjes) en is ook van verschillende merken te krijgen, soms zelfs als bestanddeel van een ander middel.